FLORIDA IMORGON!

Heej,
Åker till Florida imorgon och det ska bli super bara en nackdel finns och det är att jag får vara borta från min älsklings kisse Mable! "(. Hon kommer att det bra som tur är. Just nu ligger hon och sover på min arm. Lilla söt katten då. Har inte packat ett skit rent ut sagt så ojoj. Men jag hinner, hinner alltid. Ska på konfa möta för första gången idag. Först var jag oskäer på om jag ville gå för kände ingen(som jag visste om) men då sa min kompis Emma att hon skulle gå så då ville jag gå. Hon är bäääst. Räddad hatar att inte känna någon och gå till ett ställe själv. Usch! Men ska tömma kamerorna nu och sedan TV kanske..

//PussPuss s'





Mable<3

Mable<3



P.S Skriver kanske inte på ett tag för är i Florida men lovar att berätta allt när jag kommer hem! D.S


Kinnskair,

Heej,
Måndag som betyder ridning. Det är så himlans kul. Rider en liten(stooorr) isis kille på 145cm eller något. Kinnskair är häftig med sina färger och sina blåa ögon. Najs najs. Idag var det första dagen på temaveckan vi har i skolan. Alla trodde det skulle bli kul men det är inte alls kul. boooorrrring, faktiskt! Skriva historia på engelska.., hur kul är det på en skala? Jätte tråkigt enligt mig iallafall. Längtar inte alls till imorgon.. Men på onsdag åker jag till FLORIDA! gud vad kul men jag vill inte åka iväg från katten men det kommer gå bra. Hon ska vara hos Mammas killes mamma och hon är ju kattvan och Mable gillar henne. Ska sätta på mig ridkläderna nu, äta och sen åka iväg.

//Kramar s'

Barmur och Jag

Skolan snart då

Hejsan,
Sorry för att jag inte skrev igår men hade inte tid och rent ut sagt så orkade jag inte. Var jätte trött. Men snart börjar jag skolan klockan nio alltså så att alla vet. Annu pannu ska komma snart för att vi ska gå till skolan tillsammans och F' och W' med.Nu kommer Anna så måste kila,

//Hejssvejs s'

Barmur = Finaste hästen!

heej,
Red som sagt älsklings hästen Barmur och det gick bra tycker jag. Han är så snäll och gör inget dumt. "D. Min farbror fotade när jag red och jag visar bara dom man inte ser totalt konstig ut på. Blir inte så bra på bilder förstår ni. haha..
Lägger ut bilderna och sedan ska jag handla med pappa ")..

// cyá s'



Barmur tölt


Har mer bilder men måste iväg så...


Älsklings hästen!

Ska ut till den här sötnosen idag;

Barmur<333

//s'

Bild på nya håret ")

Efterlängtad av vissa så nu kommer en bild på min nya frisyr. Inte världens snyggaste bild men ändå ")

jao

I taket lyser stjärnorna

Tjabba,
Idag var det skola igen då men  sista dagen på veckan, jippi! Efter skolan va jag med F' och vi hade inget att göra så vi bestämde oss för att vi skulle se på bio. Vi ville båda se "I taket lyser stjärnorna" så det blev såklart den. För att vi skulle göra nåt tillsammans innan jag åker till Florida och det är alla hjärtans dag imorgon så vi gick och åt innan bion. Riktig mys kväll blev det på den gråa fredagen. Vi hade skit kul rent ut sagt. Vi gick och skrattade mest hela tiden. Det var skit mysigt och roligt. Äter mini ostbågar, haha *mumsigt värre! xD*... Ska titta lite på Tv nu tror jag,...

//besos s'
 



Romme!!

Heej,
Idag var jag i Romme hela dagen från klockan nio nör vi kom fram till fyra när vi åkte därifrån. Var tvungen att gå upp klockan fem och det var skiiit jobbigt. Kan man verkligen gå upp så tidigt? Det kunde man tydligen :S...Romme var skit bra och vi hade skit kul verkligen. På bussen dit var jag typ hyper och jag och elin snackade hela tiden med Danne och Stellan. Där åkte vi många backar och jajaj....På bussen hem sov jag typ i en timme :O "). Var ju trött ju. Ska duscha nu och sen typ sova, hehe e skit trött....Skriver imorgon ")

// Trötta kramar s'

Romme<3

Grattis Annu, 15år!!

Ett stort grattis till min älskling Anna som fyller 15år idag!!

Annu <3

Önskar din Soss

Ny frisyr ")

Heeej,
Idag vapr jag och klippte mig efter skolan och klippte mig annorlunda gemfört med förut. Det blev snyggt tycker jag och det blev precis som jag ville. I skolan hände det inget speciellt utan att anna panna fyllde 15. Det var kul. Hennes skåp var jätte fint(gjordes av W' och en tjej till vid namn Jossan). Dagarna har gått väldigt snabbt efter nyår och har gjort så man blir helt snurrig. Nästa onsdag ska man ju till Florida. Najs najs najssss....! Fast man vill inte lämna kissekatten "(. Men hon klarar sig hos hon som hon ska va hos. Det blev en komplecerad mening asso. Himla massa hon hit och dit. Haha. Jag måste tänka när jag skrev det så det inte skulle låta konstigt. Men men... Imorgon ska jag och resten av skolan som ska följa med till Romme!! Skit kul och jag ska åka med Ellan blir super. Ska åka med andra också som; Oliven,Danne, Typ Stellan, Karin, Jenna, Ellan och jag då. Åhhh vad roligt!! "D Längtar som f*n. Fast man måste upp skit tidigt för att vi ska samlas typ 06.15 på skolans parkering! Vad jobbigt!!!!. Men Ellan får väl hålla mig vaken i bussen om inte båda somnar, hahahah. Ska äta nu iallafall. Skriver om jag orkar imorgon.

//Pussar s'


Semelbak med F'

Hejsan!,
Sorry för att jag inte har skrivit på länge men har inte haft den tiden men skriver nu istället ett långt inlägg för att ta igen det jag missat. Igår red jag och så var jag med F' hela dagen så då hann jag inte "/. Men ridningen då gick jätte bra. Vi tränade på travsitsar som jag redan kunde. Eller det går ju alltid att förbättre något som man är absolut inte perfekt bäst. Jag tränade med att hålla stilla mina armar och jag lyckades med det rätt bra. ååååhhh vad Kinnskair är skön att sitta ned i traven på. Helt j*vla underbar. Han är så snäll och rida! Han blev lite piggare när vi skulle ut eftersom volten var jätte isig så vi inte kunde va på den så vi var på en "väg" och red. Det var inte isigt där så det var bra. Jag fick rida först ifrån alla för att jag hade bäst kontroll över min häst enligt ridläraren. Man får jätte bra självförtroende när vår ridlärare säger sådana saker. Tillbaka till idag då så var skolan helt ok faktiskt. Hade bara tre lektioner så och det gick snabbt. Men efter skolan bestämde jag och F' att vi skulle baka semlor som jag tål(Utan laktos). Dom blev jätte goda och bakmaskinen rymde inte till kaffebryggaren den här gången. Helt otroligt! Men första satsen vi gjorde råkade vi göra lite fel på eller jag enligt F'. Så jag gjorde två semlor utav den degen och dom var små innan jag stoppade in dem i ugnen. När vi tog ut dem var dom typ minst dubbel så stora. Det var inte riktigt meningen. Hahah...Nästa sats gick mycket bättre och receptet vi använde oss av ska jag skriva ner här sedan. Efter vi bakade gick jag hem och åt sen sitter jag här. Eller jag han till F' en gång till efter maten också men jaja. Skriver imorgon igen!

// Kramar s'

min jätte semla!

Studiedag

Tjenixen,
Idag har vi studiedag och är ledig från skolan. Alla verkade typ ha det i sollentuna.  Vet inte varför. Men sov hos Tinus idag och det var chill. Vi hade skit kul på kvällen och ja man vet inte vad. Efter det iallafall var jag med F'. Vi gick ut med Maxen och Junior. Skriver lite kortfattat vad jag har gjort för hinner verkligen inte skriva mer för ska iväg och rida med F' nu.
Skriver kanske sen vi får se hur det blir.Om inte skriver jag imorgon.


// s'

.




"Every step ypu take, away from me,
   My heart is on fire,
      who could you leave me like this?
         When I loved you most,
             Who could it be so wrong?"





Stan med Moster

Tjenixen,
Var tvungen att gå upp tio i nio!!!!Förfärligt, på en lördag ska man ju sova...Men skulle till stan med Moster så det får väl gå men var skit trött. Slängde på mig kläder, åt, flätade håret och halv sprang ner till busshålsplatsen. Bussen kom typ efter fem minuter så slapp väntai vädret som var skit dimmigt och små duggade. Åkte till Danderyd för att ta pendeln som är lättast att ta och tåget kom i passande tid typ fyra minuter efter att jag kom ner på perongen. Ringde till Moster för att kolla vart hon var och hon var inte vid tåget än men jag tog ett tidigare tåg än väntat för att bussarna hemifrån mig går helt cp. Åkte till gamla stan och det var jätte lite personer på tåget tills T-centralen där det kom typ på hundra pers. Det gjorde inget sjärskilt för skulle ändå av nästa station så vaddå...Fick vänta i gamla stan i tpy en kvart innan Moster kom. Jag ska på konfa läger i sommar så är tvungen att gå på sex stycken gudstjänster så hon tog med mig på den första som var i stor kyrkan. Jag visste inte vart den låg när hon sade det först innan jag kollade på eniro x'D. Lite pinsamt men jaja...Trodde först det var stadshuset, hahah. Men det var det inte. Gudstjänsten tog bara en halvtimme som tur var så det var bra men jag och Moster hängde inte med. Helt plötsligt tog det slut, hah...Vi var ju bäst på att hänga med i allt..NAT!
Efter tog vi en fika på gråmunken vid kyrkan på gå gatan i gamla stan. Vi tog en muffin var och jag tog te och hon en latte. Vi satt där ett tag och bara babblade om något jag inte kommer ihåg. Sedan gick vi runt i stan och jag fick ett par benvärmare utav Moster. Dom är skit skäna och snygga. Har dom på mig nu, hihi. Vi åkte sedan hem till Mormor och åt. Mam,Syster och Mam´s boy var där också. Vi åt typ Tiki Miki Masala eller något konstigt namn. Hahah. Sedna åkte vi hem och jag sitter här...!

33

Moster


























Dimmigt?

Vaktparad vi såg

2 timmars träning

Hejsan,
Fredag idag och jah har nyss tränat två träningar på samma dag. Det var bålsabiletetsträning och någon special träning som var skit kul. Hoppas det blir blir fler träningar asså att man blir utagen. Skolan var skit skön fakitskt för började nio och slutade typ halv två. Det var typ första gången vi har fått gått sådan liten dag eller jag vet inte om jag tänker efter :S. Ska in till stan imorgon så ska fota en del och lägger in bilderna imorgon om jag hinner va vid datan annars på söndag. Ni förstår att jag och moster ska va i stan själva. Mysigt tycker jag. Måste se på Morgan på Let´s Dance nu. "D

33


Sandor /slash/ Ida

Hej!,
här kommer ett boktips från mig:

"Sandor /slash/ Ida"

Den är en bra ungdomsbok som passar många. Den handlar om två personer Ida och Sandor som är helt olika men tycker att sitt liv suger och dom börjar maila med varandra...
Mer säger jag inte för dom som vill läsa. Många kanske har sett filmen men boken är mycket bättre, det kan jag lova! På
baksidan av boken står det;

Hon är snygg och populär.
Han är en nobody.
Hon bor i Stockholms city.
Han i en håla utanför Göteborg.
Hon sitter timmar på kafé med sina polare,
Han ägnar all sin tid åt dansen.
Hon har tröttnat på sex,
Han är oskuld.
Hon kallas bimbo,
Han kallas bögjävel.
Hon hatar sitt liv,
Han hatar sitt liv.
Hon heter Ida,
Han Sandor.


Värd att läsa, Lovar!


33

Martinu are here!

Bonjur,
Vet inte om det stavas så emn ni vet vad det är så jaja. Idag är det torsdag som betyder träning. Men träningen är inte förren kvart i åtta så det är lugnt fram över. Martinus är här nu "D. It´s funny bunny. Hon leker just nu prick när jag skriver detta med min kisse Mable. Världens bästa och mesta katt. Min bebis. Tillbaka till torsdagens kuligheter. Martinus är största kuligheten idag och vi hade rätt kul i skolan så det är näst bäst. Men nu knasisar ska jag gå och umgås lite med min bästis festis.

33

Mable<3

Vardagsmums i köket

Sofie´s fisk recept

Passar perfekt till vardagens aktiviteter och går snabbt att göra!

Fruta de keso recept

Lite mums i veckan(nyttigt!)


Kom ihåg att det är mina egna recept som jag har gjort själv! NI får gärna skriva av receptet men kom ihåg att det är jag som har gjort det så skriv inte att det är ni som hittat på det för det har jag! © Sofie.B


33

Tisdagens prövningar och roligheter

Tjabba godingar,
Tisdag idag då och helt ok eller rätt rolig dag i skolan. Första lektionen var då sy slöjd som är rätt roligt jämfört med dem andra ämnena, Syr ett fleecetäcke till min gölle häst Barmur. Det blir snyggt faktiskt och hoppas han passar i det. Blir nog klar om två lektioner men vem vet. Gör mitt bästa iallafall och det är väl huvudsaken..eller? Näste lektion var då idrott och vi var tvugna att åka skridskor som inte är det roligaste precis. Tycker inte om det men det är inte tråkigare än att idrotta med tjejer som inte gör ett piss. Tro inte att jag diskremenerar tjejer för jag är en själv men om man nu är en sportig tjej(som jag då) och älskar att idrotta så är man tvugnen att idrotta med tjejer som bara står och snackar med varandra eller inte gör någonting på lektionerna. Hur kul är det då för mej t.ex. som vill ha idrott och vill ha ett högt betyg??!. Vår idrottslärare lät mig ju inte få idrotta med killarna när jag fråga...det är diskremenering! Eller vad tycker ni?
Jag tycker iallafall det och det finns en annan sak jag forfarande inte tycker är rättvist betygsatt men det tänker jag inte ta upp här. Nu tillbaka till tisdagen då. Gick till sollentunavallen med Danne,F',Josse och Jenny. Vi hade kul och jag hade min kamera med mig och Danne var linslusen. Han ville va med på vart enda kort x'D. Vi hade kul och Danne var med på nästan alla kort när jag kollade efter. Han är rolig. F' åt godis när vi gick dit och det så rätt kul ut när hon gick med den där godispåsen och höll den jätte hårt x'D. "F' hjärta godispåsen". Hah...Fellsa då...! Hon är min bara min bästus. Vi åkte skridskor sen och det var så där. Jag är nog Bambi på hal is ser det ut som. Jag och F' dansade "jätte"(ironi) bra på isen. Höll på att dra omkull henne(ops..inte mitt fel(a)..). På hemkunskapen fick vi göra en god fisk rätt. Den blev god även om man inte trodde det från första början så blev den det. Skriver receptet sedan kanske imorgon. Konstigt nog kan jag det utantill också. Kollade på det där receptet en enda gång och jag kommer ihåg det. Hahah..Jag är ju som jag är och det vet dom som känner mig(Bra, jätte bra! x'D). Men igår ska jag nämna lite kort eftersom att jag inte hann skriva när jag kom efter ridningen. På ridningen då fick vi byta hästar och jag fick en jag aldrig ens skulle tänka mig att jag skulle få. Kinnskair blev det och han är hur snäll som hellst. Han går på nybörjarlektionerna men vår ridlärare sa att han behöver en mer "erfaren" ryttare som kan jobba honom rätt för där är han svår. Och jag antog mig utmaningen och red honom jätte bra tycker jag själv för att vara första gången jag red honom. Fick honom i form och han gick jätte snyggt. Han är helt olik Therna som jag red förut. Therna är typ 132cm och Kinnskair 145-150cm(något sådant). Han är jätte stor jämfört med den lilla heta hästen jag red förut. Han är hur snäll som hellst och hyffsat pigg också.Det var iallafall kul att rida honom och vår ridlärare sa att det skulle vara spännande att se hur det går för oss i fortsättningen. Det var kul att höra och det lät som jag kunde rida honom snyggt. Visste inte att han var 5-gångare men det var han. Så har ridit två 5-gångare i rad nu. Och red Therna i typ minst åtta veckor förra terminen och tre veckor den här så har ridit femgångare ett tag men det spelar ingen som hellst roll. Kinnskair har jätte fina ögon för att dom är blåa. Han är hur säöt som hellst och ser jätte snäll ut. Ojoj vad jag skriver det var nog länge sen jag skrev så här mycket faktiskt. Ska plugga lite engelska till provet på tors och fredag. så..



33


natur





































Kinnskairs ögaKinnskairs öga(från i somras)


Måndag igen då

Heeey,
Då var det måndagigen då och ridning som vanligt. Älskar måndagar för ridningen men det är den tråkigaste dagen i skolan. Men men..Tror att jag skriver mer efter ridningen för nu hinner jag inte, Tyvärr! Måste verkligen kila nu...


//Cya s'



Barmur


Bilder från Ö.P på Örnäs Gård

Svipur och Julia (SM mästare i fyrgång);

Svipur och Julia

Svipur trav

svipur galopp

svipur galopp

svipur ökad tölt

Fóldar och My;

Foldar tölt

Fóldar trav
fóldar galopp

Bangsi;

Bangsi tölt

Bangsi trav

bangsi pass

Kadrilj;

Kadrilj

Kadrilj

Kadrilj

Kadrilj

Quartzo;

Quartzo

Quartzo

Öppet hus på Örnäs Gård

Hallojsan,
Vaknade idag av att min lilla syrra tittade på tv:n med högsta volymen och hon kunde inte vara lite diskret. Men gick upp lite senare när hon hade gått för att jag skulle ut till stallet med kussen för att det var öppet hus där. Det var verkligen fina uppvisningar och jag har massa bilder på några ekipage och kadriljen samt Quartzo och Odalisco. Mina händer var is när jag fota för att det var så kallt. Och har äntligen kommit på hur man tar frekvens bilder. Hah..det var bra. Tog cirka 644st bilder idag på bara hästar och min kusse. Inte så farligt mycke tycker jag. Bilder lägger jag in i nästa inlägg.

//Kramar s'

RSS 2.0